Deri Böceği Nasıl Ürer? Deri Böceği Nasıl Temizlenir?

Deri böceklerinin vücutları çok yumuşaktır. Deri böcekleri, daha çok deriden yapılmış giysileri ve deriyi kemirirler ve beslenmelerini bu şekilde sağlarlar. Bu böcek türleri uyuz böceği türlerinden biridir. Sarı, siyah ve kahverengi renklere sahip olan deri böceklerinden ilaçlama ile kurtulmak mümkündür. Kolaylıkla ayırt edilebilen deri böcekleri, deri böceği ile mücadelede kullanılan özel kimyasal ilaçlar sayesin de tamamen yok edilebilmektedir. Oldukça küçük ve minik böceklerdir. 2 veya 4 mm boy uzunlukları vardır ve deri böcekleri 2 yıl kadar yaşayabilmektedirler. Deri böcekleri, bir yıl içerisinde 3 ila 6 kere yumurta bırakırlar. Bu yumurtalar bir hafta içerisin de açılırlar ve larva şeklini alırlar. Larvalar hızlı biçim de ergenleşir ve çoğalır.

Deri Böceği Nedir?

Deri böceği, derileri kemirerek beslenen ve deri üstlerin de hayatlarını geçiren bir böcek türüdür. Bu böcek türüyle mücadele edilmesi çok zor olmaktadır. Çünkü gözle görülmesinde güçlük yaşanacak derecede çok minik boyuttadırlar. Deriden yapılan giysilerde ve eşyalarda bulunurlar. Deri böcekleri, mikrop bakterileri taşımaktadırlar. Bu nedenle insanlara belirli hastalıklar yayma özellikleri de bulunmaktadır. Yapıları yumuşaktır ve benekli sarı, siyah veya kahverengi türleri bulunmaktadır. Deri böcekleri sadece deriden imal eşyalardan değil, insan derisiyle de beslenmektedir. Derinin içine girerek insan sağlığına zarar vermektedirler. Bireysel olarak deri böceklerinden kurtulmak mümkün olmamaktadır. Deri böceklerinden kurtulmanın en önemli yolu uzmanlardan yardım alınmasıdır.

Deri Böceğinin Ağız Yapıları Hakkında

Deri böcekleri, deri ürünlerin olduğu mekanlar da daha çok görülürler. Deri konfeksiyonları, halı ve deri fabrikaları, elbise atölyeleri ve depolar olmak üzere bu alanlara daha çok görülmektedir. Derileri kemirdikleri zaman ciddi maddi hasarlara neden olmaktadırlar. Bu hasarlardan ve deri böceğinden kurtulmak için ise deri böceği mücadelesi yapılmalıdır. Deri böceklerinin ağız ve kemirme yapıları son derece güçlüdür. Bu nedenle çok sert ve katı maddeleri bile rahatlıkla kemirebilirler. İnsanlar da uyuz hastalığı meydana gelmesine uyuz böceği sebep olmaktadır.

Deri Böceği Nasıl Ürer?

Deri böcekleri çok hızlı çoğalan bir haşere türüdür. Yumurtlama sistemi ile çoğalan deri böceği senede ortalama 4 veya 5 kez yumurta bırakmaktadır. Bir çok haşere türün de bulunduğu gibi deri böcekleri de Yumurta > Larva > Ergin dönemlerinden geçerek büyümektedirler. Yumurtadan larva olarak çıkar ve daha sonra ergenleşirler. Deri böceklerinin ömürleri en çok 1 senedir, 1 seneden sonra ölürler. Ancak verdikleri zararlar çok ciddi ve büyük olabilmektedir. Kemirici ve dayanıklı bir bünyeye sahip oldukları için hem sağlık hem de maddi açıdan çeşitli ve önemli zararlar verebilirler. Bu özellikleri sayesinde deri böcekleri ile mücadele çok ciddiye alınmalı ve üreme dönemine girmeden müdahale edilmelidir. Yoksa deri böceğinden kurtulma işi daha çok zorlaşır. Deri böceği ile mücadele için uzman ekip ve etkin ilaçlar ile kurtulabilirsiniz.

Deri Böceği Nerede Yaşar?

Deri Böceği tekstil atölyelerinin olabileceği her yerde bulunabilirler. Mağazalar, fabrikalar, depolar, tekstil atölyeleri, dericiler, halı fabrikaları ve evler de bulunma olasılıkları çok yüksektir. Bu tür yerler de üretilen veya bulunan ürünler ile beslenen böcek hayatını devam ettirmek için bu alanlar da yaşarlar. Deri böceklerini ürün ve mekanlardan uzaklaştırmak veya yok etmenin en etkili ve kesin çözümü ilaçlama yaptırmaktır.

Uyuz Hastalığı Hakkında

Toplumdaki yanlış bilgi aktarımı ile uyuz hastalığı bulaşanlar bu hastalığı anlatmaktan çekinmektedirler. Bir yandan kendi vücutlarındaki böceklerin çoğalmasına sebep olurken, diğer taraftan insanlarla birlikte hareket etmeyi sürdürürler ve parazitin bulaşmasına neden olurlar. Ancak uyuzdan ve uyuz böceğinden kurtulmak son derece basittir. Bunun yanı sıra, uyuz hastalığı bulaşıcı özelliği nedeniyle paraziti taşıyan ve aynı ortam da bulunan herkese kolaylıkla bulaşabilmektedir. Yalnızca hastanın değil, aynı ortamı paylaşan kişilerin de gözlem altın da tutulması gerekmektedir. Uyuz tedavisi yaklaşık 10 gün sürebilmektedir. Bu zaman zarfın da vücuda sürülen merhem ya da losyon vücutta 8 ila 10 saat aralığın da kalmalıdır.

Deri Böceği Hastalığı Hakkında

Deri böceği uyuz hastalığının bir parçası olabilmektedir. Bu hastalığın doğal tedavisi olarak aktarlardan kolaylıkla temin edilen çay ağacı olmaktadır. Yağı antiparazitik, antifungal ve anti bakteriyel özelliklere sahiptir. Bu özellikleri sayesin de derinin altın da yaşayan parazitlerin yaşam alanlarını yok etmektedir. Bir yemek kaşığı çay ağacı yağı ile bir yemek kaşığı zeytin yağını karıştırarak kaşınan bölgeye günde iki kez sürülmelidir. Bu yöntemi üç hafta kadar sürdürmelisiniz. Bu şekilde parazitlerden tamamen kurtulabilirsiniz. Çay ağacı yağını süt veren anneler ve hamileler asla kullanmamalıdır.

Deri Böceği Temizleme

Deri böceği kesinlikle tedbir alınması gereken bir böcek türüdür. Deri böceğinden temizlenen yerler de daha sağlıklı bir yaşam sürersiniz. Deri böcekleri isminden de anlaşılacağı gibi hayvan ve insan derisine girerek beslenen bir böcek türüdür. İnsan ve hayvan derisine nüfuz eden böcekler uyuz hastalığına sebep olmaktadırlar. Bu böceklerin iki çeşidi bulunmaktadır. Uyuz hastalığına neden olan bir diğer sorun ise evimiz de, işyerimiz de yaşam bölgelerimizde bulunmalarıdır. Bu böcekler deri gibi hayvansal gıdalarla beslenen türlerdir.

İlginizi Çekebilir

Yazar: bocek