Pire, eklem bacaklılar ya da insan sağlığı veya hayvan sağlığı açısından tehdit oluşturabilecek hayvan sınıfında bulunan parazit olarak tanımlanan bir anlayışa sahiptir. Organik kalıntılardan beslenme şeklinde bir anlayışın gündeme getirilmesi de mümkündür. Pire nasıl temizlenir? pire neden olur? pire ilaçlama nasıl yapılır? Öncelikli olarak pireler hakkında bilgi sahibi olmanız gerekecektir. Kanatsız hayvanlar olmak ile birlikte, vücudunun iğneler ile kaplı olduğu ve çok keskin ağızlarının bulunduğu görülmektedir. Kan emen parazit olarak da tanımlandığı görülmektedir. Bunlar genelde kurbanların ya da üzerinde barındıklarının kanlarını emerek beslenmektedirler. Ayrıca sindirilmemiş organik atıklardan beslenme şeklinde bir davranış biçimi sergiledikleri de bilinmelidir.
Pire Nerelerde Olur?
Genel olarak evcil hayvanların üzerinde bulunmaktadırlar. Kediler, köpekler gibi evcil hayvan besleyen şahısların, özellikle sık bir şekilde kontrol etmesi, üreme ortamlarını ya da bulundukları ortamın ortadan kaldırılması gerekmektedir. Bunun haricinde, sincaplar ya da tavuklar, horozlar, fareler gibi hayvanların üzerinde de yuvarlandıkları görülebilmekte ya da yaşadıkları görülebilmektedir. Yaşam ortamları ve üreme ortamları burası olmak ile birlikte, hayvanların üzerinden yani konakçı olarak ifade edilen hayvanların üzerinden, yaşam ortamlarına, halı ya da kilimlere, yataklara, yatak örtülerine ya da döşemelere veya zeminlerde bulunan çatlaklara düşmesi ve kuluçka evresini tamamlaması da mümkün olabilecektir. Tavsiye edilen uygulama, özellikle evcil hayvan besleyenlerin hayvanlarını kontrol etmesi, kendisi beceremiyor ise, veteriner ile irtibata geçmesi, tespit ve ilaçlama ve ortadan kaldırma çalışmalarının yaptırılmasıdır.
Pire İlaçlama Nasıl Yapılır?
Bu konuda bireysel olarak yapabileceğiniz bir işlem sizler için kalıcı bir çözüm olmayacaktır. Pire nasıl temizlenir pire neden olur pire ilaçlama nasıl yapılır? Profesyonel destek almanız, yeterli ya da gerekli kimyasal ilaçları kullanmanız gerekecektir. Elbette bireysel olarak tespit etmeniz durumunda, yok etme yöntemleri ile eczanelerden ve benzeri ortamlardan veya veterinerden alacağınız ilaçlar ile yok etme yöntemlerini başvurabilirsiniz. Ancak konakçı üzerinden ev ortamına yayılmış ise, yazı içeriğinde de belirtildiği gibi, halılar, kilimler, yatak, yatak örtüleri, çatlaklar içerisine girip, kuluçka devresine girmiş ise, bu durumda yapmanız gereken işlem, profesyonel destek, profesyonel hizmet almak, ilaç firmaları ile görüşmek ve toptan çözüm üretmek olacaktır. Bireysel olarak bu yönde bir mücadelede başarılı olma şansınız pek bulunmamaktadır.