Tahta kurusu kan emebilme özelliği ile insanların yaşamları üzerinde çok etkin bir rol oynar bu etki ciddi anlamda zararlara yol açar. Ağaç kurdu ise kan emme gibi bir özelliğe sahip olmadığı için insan üzerinde hiçbir zararlı etkiye yol açmaz. En çok ahşap yapılı evlerde ve de yeşillik bölgelerde yer edinen tahta kurusu insanların kanlarını emerken, ağaç kurdu böyle bir özelliğe sahip değildir. Çoğu zaman geceleri kendini belli eden ve hızlı bir yayılım gösteren ağaç kurtları mobilya ve bu tarz eşyalarına arasına dağılarak etrafa ciddi anlamda zarar vermeye başlar. Geceleri çiftleşmelerini gerçekleştirdikten sonra yumurtalarını ahşap eşya ve ağaçlara bırakan tahta kuruları herhangi bir önlem alınmadığı takdirde ciddi sağlık sorunlarının oluşmasına neden olabilir.
Ağaç Kurdu
Ağaç kurdu herhangi bir önlem alınmadığında en çok eşyalara zarar verir. Ağız yapıları fazla kuvvetli olan bu hayvanlar kullanım eşyası olan mobilyalara zarar verebilir. Ağaç kurtları insanları ısırdığı zaman zararlı herhangi bir etki yaratmaz. Genellikle serin ve rutubetli iklim koşullarında ortaya çıkan bir türdür. Her türlü ağaçtan olan malzemelere zarar veren bir türdür. Ağaç kurtlarının etrafa vermiş olduğu zararlar daha sonradan fark edilir. Gündüz hiçbir faaliyet göstermeyen hatta uykuya dalan ağaç kurtları gece olduğu zaman ortalığa dağılır ve kemirme sesleri normal bir insanın duyacağı ses düzeyine kadar ulaşır.
Tahta Kurusu
Kan emme özelliği ile insan yaşamında ciddi bir hasar oluşumuna neden olur. Tahta kurusu fark edilmiş olduğu anda yok edilmelidir. Tahta kurusunun kan emebilme gibi bir özelliği olduğu için bireysel bir mücadele işine kalkışmak kişiyi tehlikeye sokabilir ve kaşıntı gibi etkilere neden olabilir. İnsanın kanını emerek alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Tahta kurtları siyah ve kırmızı renkte olup kendilerini göz ile görülebilir bir şekilde belli edebilirler. Serin ve rutubet olan yerlerde sıkça görülür. Yaklaşık 5 ila 6 mm arasında boyu bu haşereler hem etçil hem de otçul beslenme özelliğine sahiptir.