Tüylü Güve Neden Olur? Güve Nasıl Temizlenir? Güve İlaçlama Yöntemleri Nelerdir?

Evlerde karşılanan ve haşere cinsi hayvanlar olarak adlandırılan ya da canlılar olarak adlandırılan güve, hemen hemen herkesin en fazla şikayet ettiği ve mücadele etme konusunda profesyonel ya da bireysel olarak yardım aldığı ya da almak zorunda olduğu, kimine göre zararlı canlılar arasında bulunmaktadır. Peki tüylü güve neden olur? güve nasıl temizlenir? güve ilaçlama yöntemleri nelerdir? Hemen hemen her ortamda yaşama şansını sürdüren güveler, ev ortamlarına bakıldığında, en sevdikleri yaşam alanlarının ev ortamları olduğu görülecektir. Halk arasında tekstil düşmanı canlılar olarak tanımlanmaktadırlar. Zararlarının görüntülerinden daha büyük boyutlarda olduğunu söylemek mümkündür. Birçok kıyafeti ya da tekstil ürününü güve sarması ya da güve yuvarlanması nedeniyle çöpe atma ihtimaliniz bulunabilir.

Güve Türleri Nelerdir?

Genelde güve denilince, tek bir canlı akla gelmektedir. Ancak burada bir inceleme yapıldığında, giysi güvesi, kahverengi ev güvesi, kürk güvesi gibi tamlamaların gerçekleştirilmesi, sınıflandırma yapılması mümkün olacaktır. Ev güvesi, evlerde yani yaşam alanlarında en fazla karşılaşılan canlı seçeneğini işaret etmektedir. Ev ortamındaki yaşam alanlarına baktığınızda, kumaşlar, halılar gibi istila edebilecekleri yerler ile karşılaşacaksınız. Tozlu ve kirli kıyafetlerden dolapların diplerine, köşelerine kadar hemen hemen her yerde tespit edebilirsiniz. Giysi güveleri isminden de anlayacağınız gibi, kıyafetlere musallat olmuş çeşitler anlamına gelmektedir. Fark eder etmez, hemen harekete geçmeli ve mücadele yapmalısınız. Kürk güvesi ise, halılarda görmüş olduğunuz belirgin deliklere sebep olan güve seçenekleri anlamına gelmektedir. Derilerde yaşamayı seven bir cins olduğu dikkat çekmektedir.



Güve Nasıl Temizlenir?

Güve temizlik işlemlerinde, bireysel olarak yapabileceğiniz işlemler bulunmaktadır. Evde güve olmasını istemiyor iseniz, mutlaka önlem alacaksınız. Dolabı gözden geçireceksiniz. Tüylü, yünlü ve kürk gibi kıyafetleri sevmeleri nedeni ile bu tip kıyafetleri, ev dışında giydikten sonra, evde herhangi bir alanda muhafaza etmeden, fırçalayacak ve üzerine yapışan tozlardan mutlaka arındıracaksınız. Tüm kıyafetlerinizi temiz tutmayı alışkanlık haline getireceksiniz. En fazla 2 defa giydikten sonra, bütün kıyafetlerinizi yıkamanız tavsiye edilecektir. Kullandığınız kıyafetleri depoladığınız dolaplarınızı, sık sık havalandırılmalısınız, odayı havalandırmalısınız. Temiz tutulmasına özen göstermelisiniz.

Güve İlaçlama Yöntemleri Nelerdir?

Bu konuda da sizlere tavsiye edilecek uygulama, tüm seçeneklerde olduğu gibi, profesyonel hizmet almanız olacaktır. Tüylü güve neden olur? güve nasıl temizlenir? güve ilaçlama yöntemleri nelerdir? Gibi soruların cevabını, profesyonel ilaçlama şirketlerinden elde edeceğiniz bilgiler ile açıklığa kavuşturabilirsiniz. Kişisel ilaçlama yöntemleri anlayışına baktığınızda, tuzak kurmak amacıyla balık yağı kullanma imkanının olduğunu unutmamalısınız. Bir sinek kağıdı almalı, üzerine balık yağı sürmeli ve dolaba yerleştirmelisiniz. Çamaşır makinesinde kıyafetlerinizi sıcak su ile yıkamalısınız. Sirkeli suda, bireysel olarak kullanabileceğiniz bir sistemi işaret etmektedir. Sirkeli su ile bir bezi alıp, dolabın her köşesini güzelce temizlemeniz de bir çözüm yöntemi olabilir.


İlginizi Çekebilir

Yazar: bocek